Aurinkolämpö

Aurinkoenergialla voidaan tuottaa lämmin käyttövesi kesäkuukausien ajan lähes kokonaan. Aurinkolämpö vaatii aina päälämmönlähteen, jolla varmistetaan mahdollisesti tarvittava loppukuumennus. Aurinkolämpö voidaan liittää melkein mihin tahansa olemassa olevaan järjestelmään. Lämmön varastoimiseksi tarvitaan myös varaaja. Aurinkolämmössä varaajan on oltava pystymallinen, jotta saadaan oikeanlainen lämpökerrostuma.

Keräimiä on taso- sekä tyhjiöputkikeräimiä. Meidän valikoimaamme kuuluu ainoastaan tasokeräimet. Olemme kokeneet tasokeräimet toimintavarmoiksi sekä kestämään sääolosuhteet parhaiten.

Järjestelmän mitoitus on avainasemassa. Liian isoksi mitoitettu tuottaa lämpöä enemmän kuin on mahdollista varata, näin järjestelmä pääsee kiehumaan. Liian pieni mitoitus ei tuo juurikaan taas hyötyä. Kiehuminen ei riko järjestelmää varolaitteiden ansiosta, mutta toistuva kiehuminen heikentää keräimissä kiertävän nesteen pakkaskestävyyttä. Pakkasnesteenä käytetään propyleeniglykolia joka on elintarvikehyväksytty.

Mikäli kyseessä on pelkästään käyttöveden lämmitys, tarvitaan käyttövesivaraaja, jossa alhaalla on aurinkokierukka. Pikamitoituksena varaajan koko n. 75-100 litraa/henkilö. Keräimien pinta-ala 1,2 – 1,5 m2/henkilö.

Jos kohteessa on vesikiertoinen keskuslämmitys voidaan aurinkölämpöä myös hyödyntää varsinkin lattialämmitykseen. Tässä tapauksessa tarvitaan hybridivaraaja. Hybridivaraaja on täynnä lämmitysverkoston vettä, alaosassa käyttöveden esilämmityskierukka ja yläosassa jälkilämmityskierukka. Lisäksi alaosassa aurinkokierukka ja joissain voidaan käyttää myös lisäksi yläosassa aurinkokierukkaa. Hybridivaraajaa voidaan lämmittää myös monilla muilla lämmönlähteillä. Varaajan on oltava vähintään 500 litraa. Tällainen järjestelmä vaatii hyvän suunnittelun sekä hyvin toteutetun asennuksen.

Lisätietoja meillä myynnissä olevista laadukkaista keräimistä löydät Tuotteet kohdasta.